האם העיר נשר תהפוך לקיימברידג' הישראלית?

מה בין מטרופולין חיפה והקריות למוקדים סטודנטיאליים מוכרים ברחבי העולם כגון טוקיו, לונדון, פריז ומלבורן? ועד כמה הסצנה הסטודנטיאלית במקומות אלה משפיעה על חוזקן של הערים מסביב?

ניקח לשם השוואה את נשר, מצד אחד, ואת קיימברידג', מצד שני. נקודות דימיון בין השתיים לא חסרות: כמו העיר האנגלית השואבת את כוחה, בין היתר, מהקרבה למטרופולין הלונדוני, כך גם נשר נהנית מהסמיכות לחיפה בירת הצפון, עם שלל האטרקציות ומוקדי התיירות והתרבות הפזורים בה; באזור הכרמל, כמו בלונדון רבתי, חיים עשרות אלפי סטודנטים, הממלאים את מסדרונות המוסדות האקדמיים המובלים שלו, ובראשם אוניברסיטת חיפה והטכניון.

ואולם, בעוד קיימברידג' נשענית על מסורת אקדמית ארוכת שנים, נשר מתחילה רק בשנים האחרונות לבסס את מעמדה כאחת מהערים הסטודנטיאליות המובילות בישראל. יתרונה של נשר נגזר מקרבתה לטכניון – מהמוסדות האקדמיים המובילים בעולם: המגזין Times Higher Education הציב את המוסד החיפאי במקום הראשון בעולם בהקניית כישורים דיגיטליים לבוגרים וב"הכשרתם למהפכה הדיגיטלית".

כמו ערים רבות בעולם המזוהות עם סצינה סטודנטיאלית גדולה, גם בנשר נעשה מאמץ גדול הן מצד המדינה והן מצד הרשות המקומית לספק ביקוש למענה הגובר למגורים באזור, בעיקר לנוכח ההיצע הנמוך להפליא של מיטות לסטודנטים בכרמל: בעוד בטכניון ובאוניברסיטת חיפה לומדים כיום למעלה מ-30 אלף סטודנטים, מספר המיטות במעונות הסטודנטים באזור עומד על 3.000 בלבד (!).

הכירו א פארק 4TECH

אם אתם אנשים שאוהבים למצוא הזדמנויות בעיתוי הנכון, ודאי כבר הבנתם לבד: נשר היא הזדמנות נדלנית. תשמחו ודאי לשמוע שיש כיום פרויקט אחד שלוקח את כל היתרונות של העיר – ומאפשר לכם לקחת חלק בשנים הטובות שצפויות לאזור כולו.

פארק 4TECH, רובע עירוני חדש שמקודם בימים אלה בעיר נשר, בצמידות לטכניון, עתיד להיות בית לעשרות אלפי סטודנטים כבר בשנים הקרובות. הפרויקט, העומד בסטנדרטים הבינלאומיים הגבוהים ביותר של מתחמי מגורים לסטודנטים, יוקם לצד מגוון עצום של מוקדי מסחר, תעסוקה ובילוי שישרתו את כל תושבי הצפון.

איך קופצים על העגלה?

באחרונה רכשה פדרמן שחם בית השקעות אופציה לרכישת חלקה במתחם, הכוללת זכויות לבניית 200 דירות קטנות (6,450 מ"ר עיקרי לצד שטחי שירות), כ-2,690 מ"ר מסחר וכ-13 אלף מ"ר משרדים. בנוסף קיימות זכויות להקמת מאות מקומות חניה בשתי קומות תת-קרקעיות, ובקומה עילית אחת. 

יצוין כי הקרקע היא פרטית ומאושרת לבנייה, וזמינה להיתר. כמו כן, היטלי ההשבחה והיטלי פיתוח כבר שולמו במלואם. להערכת העירייה, כבר בתוך שנה יחלו המנופים לעלות על הקרקע ולהפוך את חזון הפארק למציאות.

העירייה היא כוח מרכזי מאחורי הגשמת הפרויקט. לדברי רועי לוי, ראש העיר נשר, "פארק 4TECH יהיה 'עיר הסטודנטים של ישראל'. עירוב השימושים שיצרנו בו נעשה מתוך חשיבה הן על דיירי המתחם והן על משתמשי הקצה – חברות הענק והעסקים הקטנים שיקבעו בו את משכנם. החזון שלנו הוא שכל בעל עסק או עובד בחברה יוכל לשים את הילד בגן שנמצא בפארק ולעלות ברגל למשרד, ובצהריים – לרדת לאכול במסעדה". 

צרו איתנו קשר עוד היום וקבלו פרטים על השקעה בפארק 4TECH.

בברכה,

אור שחם, מנכ"ל ובעלים פדרמן שחם בית השקעות